Vsi čvekajo!

avtor ruph
25K+ neprebranih objav me čaka v mojem RSS/blog bralcu Bloglines. Vsi ti blogerji, vsi nekaj pišejo, verjetno je tudi kaj zanimivega vmes. Nikoli jih ne bom prebral, bolje da stisnem tisti "read all" gumb in bo številka skočila na 0. Pravijo, da je preveč informacij. Overload. Ne vem, mogoče je samo veliko podatkov. Vem pa, da imajo tiste informacije, ki jih dobim preko takšnih in drugačnih poznanstev večjo vrednost. Povezava, ki jo dobim preko twitterja pogledam prej kot tisto v RSS bralcu, podobno velja za e-pošto. Osebna priporočila imajo moč. Ni čudno, da je online komunikacija zanimiva tudi za marketing. Druga zadeva je vsebnost informacije v količini teksta. Imamo kratka sporočila, ki povejo veliko in dolge texte, ki povejo manj kot zgleda (mogoče bereš ravno enega takega?). Ampak statusi so vedno enako kratki in lahko povejo veliko ali malo. Vedno jih lahko hitro prebereš ali pa zginejo in jih nadomestijo novi. In tako veš o znancih več kot si včasih vedel o najboljših prijateljih. In še nekaj je. Now everybody is talking! Klasični Mediji -> enosmerna komunikacija Web 1.0. -> komentiranje Web 2.0. -> kolaboracija Social media -> vsi čvekajo! Bolj ko poenostaviš komunikacijo med ljudmi bolj jo bodo uporabljali. Facebook najde ~115k Slovencev. Hmmm... Si prebral/a do konca?

Komentarji:

 1. Gregor Says:
  Prebral do konca in se v celoti strinjam z vsemi pointi, ki so bili navrženi. Kaj mislim? Twitter rox. :)
 2. Tomaž Says:
  Dobro si tole zapisal, ker je pri meni čist isto. V RSS bralcu mi pristane na dan več 100 postov, ki jih ob jutranji kavici v Google readerju s tipkama J in K preletim, če pa najdem kaj zanimivega pa šeram na diggu ali twitterju. V veliko veselje mi je, da zadnje čase za kr velik uporabljam tudi slovenske spletne frke kot je http://koornk.com - znan kot slovenski twitter in pa mogoče malce manj znani http://noovo.si - zakon koncept, ki združuje vse principe in metode upravljanja in deljanja z vsebino, kot so znane že pri tujih spletnih aplikacijah
 3. ruph Says:
  Koornk je kul.... Noovo skriva pa kar nekaj potenciala. Verjetno tudi nekaj takega potenciala, ki sega izven meje videnega pri tujih spletnih aplikacijah.
 4. UrosG Says:
  Tudi meni se večkrat zgodi podobna situacija, še posebno med dopusti. In žal je vsakršna druga rešitev kot "read all" nesmiselna. Saj v takšni količini preberem nič.
Komentiranje onemogočeno.

Iskane ključne besede za dotično objavo: bralcu (6) noovo (2) noovo.si (2) megafotr twitter (1) znani twitterji (1) prevod social media (1) medij enosmerna komunikacija (1)


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 229 Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 230 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 136 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 138 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 187 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 198 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 341