Da bi boljše razumeli drug drugega

avtor ruph
To je preprosta želja, ki jo je ima dobitnica TED nagrade 2007 Jehane Noujaim. Ampak želja ni nikoli dovolj in ker se Jehane ukvarja s filmom, je njena ideja to storiti s pomočjo filma - zato ker nas film bolj gane in ker je tako bolj osebno. Ona pove veliko boljo kot bi lahko jaz spisal: Iz te želje je s pomočjo TED skupnosti nastal Pangea Day. ... kdaj in kje in kaj natančno? 10. maja se bomo ljudje po vsem svetu prvič sočasno povezali v globalno skupino na spletu in v realnosti. Pangea Day je 4-urni dogodek, ki se bo istočasno odvijal na 180 različnih lokacijah sveta, tudi v Ljubljani. S prepletanjem filma, govorov vodilnih mislecev našega časa in glasbe, bo Pangea Day povezal sorodno misleče posameznike in poudaril odgovornost in strpnost kot osnovni vrednoti za boljšo skupno prihodnost. Več: http://www.pangeaday.org --- v soboto, 10. maja, 2008 ob 20H v Ljubljani --- Prijaviš se na pangeadan@gmail.com. Zna biti prostorski problem, zato rajši pohiti, čim prej sproči naprej, itd...

Komentarji:

  1. trik.sopca.com Says:
    mh. ce res hoces razumet druge kulture pol si das nahrbtnik na rame in za dve leti v svet! Novozelandci majo dobro idejo. Tam majo namest maturantskega izleta v srednji soli navado da froca poslejo za eno leto v svet, evropo, azijo, ameriko in podobno. Prezivlajo se pa z obiranjem sadja, kelnarstvom in tko. Za usput. To je to kar svet rabi. Tezje sovrazis cloveka ki ga poznas.
  2. Nina Says:
    res? jst velik lazi sovrazm nekoga, ki ga poznam (in mi je zoprn). ljudi, ki jih ne poznam (pa ceprav slisim od drugih, da ne delajo nic pametnega) pac ne morem sovrazit.
  3. urska Says:
    škoda triki, da tebe niso prej v svet poslali :)) sam k je enkrat prepozno, je prepozno...
Komentiranje onemogočeno.

Iskane ključne besede za dotično objavo: jehane (7) razumeti drug drugega (2) facebook (2) http://www.pangeaday.org (1) pangeaday (1) sovrazit (1) maturantski izlet nahrbtnik (1) drug drugega (1) ted skupnost (1)


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 229 Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 230 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 136 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 138 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 187 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 198 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 341