O načrtovanju projektov

avtor ruph
Štiri pomembne točke:
  • Cena
  • Kakovost
  • Čas
  • Obsežnost
... ki so kot povezani vzvodi. Če premaknemo katerega koli izmed njih se primerno premaknejo tudi preostali. Lahko katerega koli zaklenemo, vendar če zaklenemo tri, potem gre četrti po svoje. Cena ponavadi pomeni dodajanje novih ljudi na projekt, ampak to kratkoročno pomeni tudi upočasnitev, zato je za ta del predvsem pomemben dober timing. Kakovost je tista reč s katero lahko pohitrimo stvari, seveda če delamo slabše in površno, ampak to potem pomeni več dela kasneje. Ni ravno pohitritev, ki bi si jo želeli. Tako na koncu upravljamo s časom in obsežnostjo. Čas pomeni prekoračitev rokov, obsežnost pa lahko pomeni, da česa ne narediš zato, da ujameš roke... Tole je bil moj najljubši del iz knjige Planning Extreme Programming. Tako je očitno, da je kar lahko spregledati. Sem prebral to knjigo pred štirimi leti, mogoče celo več, bil izjemno navdušen, te dni se je pa nekako znašla na moji mizi .. in sem malo listal. Toplo priporočam.
Komentiranje onemogočeno.

Iskane ključne besede za dotično objavo: načrtovanje projekta (24) načrtovanje projektov (14) pomeni (9) extreme programming (2) načrtovanje spletnih projektov (2) načrtovanje projekt (2) Načrtovanje spletnega projekta (2) all (1) nacrtovanje projekta (1) načrtovanje projekta (1) cenik spletnega načrtovanja (1) nacrtovanje timing (1)


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 229 Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 230 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 136 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 138 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 187 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 198 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 341