Zgrešena kultura klikanja

avtor ruph
Res ne vem zakaj je toliko problemov s kulturo klikanja na oglase. Zakaj toliko založnikov sistema ToboAds pričakuje, da lahko sami klikajo na oglase na svojem spletnem mestu? Kot, da ne bi videli logične razlage zakaj tega ne pustimo. Recimo debata na slo-tech forumu. Veliko se omenja Iprom, češ saj oni dovolijo. Ampak mi nismo Iprom, niti nismo httpool. Res ne vem zakaj takšne primerjave? ToboAds je bil ustvarjen, zato da bo drugačen, da bo ustvarjal zadovoljno spletno skupnost. Oglaševalci pa ne bodo zadovoljni, če bodo založniki sami klikali po oglasih. V te namene pregledujemo statistiko in tiste, ki jim ne bo uspelo upoštevati 5. člena pogojev uporabe, čeprav so se strinjali z njim, bomo tako ali drugače kaznovali. V končni fazi tudi izključili. Seveda pa bomo v vsakem primeru vrnili oglaševalcem denar. Najboljši ToboAds založniki ne razmišljajo o:
 • klikanju na oglase
 • nagovarjanju prijateljev, znancev in obiskovalcev naj klikajo na oglase
 • kakršnem drugem sleparjenju oglaševalcev
ampak razmišljajo kako:
 • privabiti čim več obiskovalcev na svoje spletno mesto
 • izboljšati uporabniško izkušnjo obiskovalcev, da se bodo radi vračali
 • nemoteče postaviti ToboAds oglase tako, da bodo dosegali čim večjo stopnjo klikov
Zadovoljna spletna skupnost lahko uspeva edino, če so zadovoljni vsi akterji - obiskovalci, založniki in oglaševalci.

Komentarji:

 1. david Says:
  mislim da bo moralo preteci se kar nekaj vode, preden bos lahko pricakoval to od uporabnikov ... velikokrat me ima, da bi sklofutal kaksno naso stranko, tako da te popolnoma razumem ... dejstvo je, da ima velika vecina oglase samo zaradi zasluzka in vsi bi radi cimvec zasluzili in jasno, cimprej ... to pa lahko dosezes ali s trdim delom, ki se ti obrestuje na dolgi rok ali pa sam klikas po oglasih ... tudi sam sem v sistemu toboads in mi se ni padlo na pamet, da bi kliknil na oglas na moji strani ... enkrat me je en pritegnil in sem sel rocno vpisat url, ki je bil spodaj ... to pa je tudi vse ... je pa ocitno nekdo na nasi mrezi moral klikati po oglasih, saj sem dobil zavrnjene klike :) od takrat naprej filtriram prikaz, in sicer, ce je obiskovalec iz nasega ranga ip-ev, se mu oglasi sploh ne prikazejo ... problem resen ... zaenkrat ne nameravam zasluziti ne vem kaksnih vsot z njimi, enkrat v prihodnosti pa upam, da bom imel nekje 40-50 € mesecnega priliva s projektom v nastajanju ... veckrat sem ze povedal in bom se enkrat tukaj, trenutno jih imam za test, da vidim kaj priblizno, kje in kako se prikazuje ... za informacijo, namenoma sem vpisal en zapis (ena slikca in en link) z naslovom valentinovo ... zadnjih par dni opazam povecan promet z iskalnikov s to iskano besedo ... ne dvomim, da jih potem tudi velika vecina klikne na oglas spodaj, ki oglasuje neka darila za valentinovo ... vse kar hocem povedati je to, da se da zasluziti majhne vsote z neverjetno lahkotnostjo, ampak vsi bi radi imeli takoj miljone ... moj nasvet, davor, enkrat opozoris, drugic vrzes ven ... slej ko prej se bodo ljudje zaceli zavedati, da ne mores imeti vsega ce ne upostevas pravil ... in mislim, da je prav tako ...
 2. ruph Says:
  Vem, mora preteči nekaj vode. Navajeni so drugače. Iprom je pustil vsem, da klikajo povsod, httpool ne vem kako ima s prikazi, mogoče tudi niso izbirčni. Na drugi strani se pa oglaševalci sprašujejo kako je poskrbljeno za varnost... Ampak je smešno, jaz recimo prihajam iz googlovih vod oglaševanja in potem vidim, da nekdo trdi kako google 100% filtrira osebne klike iz statistike.. Pa ko vem, da je google odstranil založnika iz mreže že zaradi nenapovedanega povečanja obiskov na strani, kaj šele za lastni klik. Pa ne dvomim, da imajo vse večje mreže enako strategijo. To kar si napisal je res. Če igraš pametno, boš tudi prišel do pravih obiskovalcev in posledično klikov. Škoda samo, da tako ne razmišljajo vsi...
 3. had Says:
  hudica.. tole branje na slotechu je pa zanimivo.. no ja, mogoce sem prevec staromoden, ker ne klikam na oglase na svoji strani, ali pa je z menoj kaj narobe, ker tega ne pocnem.. ampak v obeh primerih mi je veliko boljse, da na oglase klikajo obiskovalci in s tem dejansko vidim odzivnost slovenskih obiskovalcev in klikov na oglase.. na zalost smo slovenci v tem pogledu zelo dalec se za ostalimi drzavami.. in definitivno podpiram to, da se samokliki izlocijo, oz. ne samo to.. da se odstrani taksne, ki klikajo na svoje oglase.. slucajno sem zadnjic opazil, da je boljsa polovica hotel klikniti na oglas (doma) in sem jo komaj preprical, da naj tega ne stori.. ce bi bile restrikcije taksne, kot so pri adsensu, potem bi bilo vse skupaj precej drugace.. in ce ne mores na posten nacin zasluziti denarja, potem ga pac nisi vreden.. pa se ena drobna primerjava med toboads in centraliprom.. v mesecu prikazovanja centralipromovih oglasov sem zasluzil natanko 240sit, pri toboads pa natanko 2300sit.. s tem, da se je bilo stevilo ogledov strani skoraj konstantno enako..
 4. mitjamavsar Says:
  Uf had! Dobra primerjava. x 10! Davor! Si razmišljal, da pač avtomatsko ne bi štel klikov, ki pridejo iz iste lokacije kot registracija v sistem toboads. Sicer pa valda ... sistem opozoril: Pozdravljeni! Na svoje oglase lahko kliknete še dvakrat. :D
 5. had Says:
  jeap.. in smesno je, da je centralipromov oglas zasedel zelooo veliko prostora, toboads, pa zelo malo.. sicer pa sam vidim toboads, kot podaljsek adsensa, ko bo zacel enkrat delovati v sloveniji.. oz. da ga bo google odkupil :evil:
 6. ruph Says:
  @mitja Neka zadeva, ki bi to zmogla je v testiranju, bomo videli kako se bo obnesla. Problem pa je, da če človeku ne moreš zaupati, da sam ne klika na oglase, kaj mu potem lahko zaupaš? @had Taki so toboads oglasi.. res še manjka kritična masa oglasov in 100% pokritost, ampak mislim, da se bo kmalu zgodilo tudi to. V končni fazi, če je nekaj dobro za oglaševalca, zakaj tega ne bi uporabljali?
 7. bujes Says:
  Enkrat(po mnenju sistam dvakrat) sem ponesreč kliku in dobu opozorilo. Sm se pa prej opraviču ruphu. Drgač pa ne klikam na reklame, ker je to dolgoročna naložba v spletno oglaševanje.
 8. Miha Says:
  Veliko jih pa tudi nabija da ne klika na lastne oglase,..
 9. Tadej Says:
  Mah ja, se totalno strinjam, itak ni vredno tvegati, da boš izgubil račun (s tem mislim na AdSense; nisem še namreč član pri ToboAds sistemu) zaradi par dolarjev. Pa še pošteno ni do oglaševalcev (in tudi do samega sebe), čisto preprosto povedano. Tadej
 10. Boštjan Says:
  Ja, morm rečt da skor usi klikajo na svoje oglase... u bistvu ne poznam nobenga ka nebi $-) Tako mišljenje je kratkoročno, ko enkrat oglaševalec ni zadovoljen ne pride več, torej ne klikat če te ne zanima... tko da če vm rata preprečt take klike ste zmagal... Drugač pa podpiram ToboAds in se jim bom počs prkluču.
 11. ruph Says:
  Odvadit se bodo morali. Ta najbolj trmoglave bomo morali pač izključiti, isto kot smo to delali do sedaj. Potrebujemo založnike, ki vejo, da je finta v obiskovalcih in ne v lastnem klikanju. Očitno se tega zavedaš in si seveda dobrodošel!
 12. Tody Says:
  Oprosti oče kajti grešil sem :) Ruph neglede na slo-tech debato ti zdaj dam za prov. V spletnih oglasih je nekaj več kot 0.12 na klik je cela kultura.
 13. Bujes Says:
  Glede CentralIproma - sicer ti dovolijo klikati na oglase, a stran z malo traffica dobi 2x manj na klik. Torej so te kliki vračunani v ceno.
 14. ruph Says:
  Me zanima koliko zaračunajo oglaševalcu za oglaševanje na straneh z manj obiska :? Drugače je pa v to ceno vračunano samo to, da so strani z malo obiskovalci brez izbire - ali to ali pa 0.
 15. Tody Says:
  0,17 EUR za 5000 prikazov in da iprom tud ne pusti več klikanja :)
 16. ruph Says:
  kaj si mislil pa z 0.17 € in 5000 prikazi? ali so te izključili?
 17. Boštjan Says:
  oglaševalci pr ipromu plačajo vsi enako, ti pa pokasiraš tok kukr maš obiska...tko da če nimaš kej dost obiska poberejo okol 80% pomoje... 7 centov na klik je borno
 18. imojster Says:
  Še zmeraj se pri nas zaslužek na internetu uvršča v isto kategorijo kot piramidne šeme, zaslužek na hitro itd... Tako se potem ljudje tudi obnašajo. Naredijo nekaj brezveze, vržejo oglase gor in klikajo kot nori preko proxijev, prijateljev itd. Še bo preteklo vode preden se zresnijo...
 19. Vini Says:
  ruph, se popolnoma strinjam s tabo, takih založnikov, ki tako ali tako nimajo dovolj obiskovalcev, da bi kaj legalno zaslužili preko vašega sistema, v njem tako ali tako ne potrebujete. ukvarjaj se z velikimi, mali prevaranti za vaš sistem niso zanimivi, oziroma mu lahko samo škodijo, torej jih lahko mirno pogrešaš. spuščat se v debate z njimi o tem, ali je to v redu ali ni, je popolnoma brez veze, ker prepričati prepričanega je skoraj nemogoče. kršili so vaše pogoje, sledi tisto, s čimer so se strinjali, ko so začeli uporabljati vaš servis, torej izključitev v primeru zlorabe. kje je problem? jaz ga ne vidim. problem je pač samo v tem, da ti ljudje ne razumejo osnovnih načel oglaševanja, ti pa nisi tukaj za to, da bi jih o tem podučil, naj gredo v šolo.
 20. spletka.org Says:
  Vedno se bodo našli osebki, ki bodo zaradi želje po hitrem zaslužku, klikali na svoje oglase. Sistem mora biti pač tako dober, da se na podlagi statistike takšne osebke čim prej izloči (če bi bilo po moje za vedno, na ime in priimek). In če bi se na forumih začelo govoriti, da se določen osebek ne more več prijaviti v sistem toboads, ker ga je prej biksal, bi se vsak zamislil preden bi kliknil na svoj oglas. Še toliko bolj, ker v Sloveniji ni ravno alternative na področju besedilnih oglasov.
Komentiranje onemogočeno.

Iskane ključne besede za dotično objavo: klikanje za denar (19) zaslužek s klikanjem (10) klikanje reklam (9) toboads zaslužek (8) klikanje oglasov (7) avtomatsko klikanje (7) zakaj (7) zasluži s klikanjem (6) iprom zaslužek (4) iprom oglasi (4) httpool zaslužek (4) zasluzek s klikanjem (4) piramidna postelja (3) s klikanjem do denarja (3) kako zaslužiti s klikanjem (3) zaslužek preko spleta (3) toboads httpool (2) toboads na forumu (2) zaslužek toboads (2) httpool zasluzki (2) denar za klikanje (2) toboads slo-tech (2) forum toboads (2) zaslužek z klikanjem (2) ali dam lahko toboads na moj forum? (2) denar za klikanje mail (2) denar s klikanjem (2) z klikanjem do denarja (2) zasluži s klikanjem forum (2) s klikanjem do zaslužka (2) zasluži s klikanjem oglasov (2) ZASLUŽEK Z KLIKANJEM (2) zaslužite s klikanjem (2) klikanje na reklame (2) klikanje na internetu (2) zaslužiti s klikanjem (2) httpool d.o.o. (2) denar z klikanjem (2) slo tech kako do denarja (2) zaslu (2) primerjava iprom httpool (1) o ipromu (1) centraliprom (1) spletni zaslužek (1) httpool zasluzek (1) iprom (1) kulture ki uspevajo skupaj (1) resen zaslužek na internetu (1) zaslužiti klikanje oglasov (1) httpool izkušnja (1) adsense niša (1) zakaj imam na spletni strani samo toboads oglase (1) resni zaslužek (1) zaslužek na internetu 2007 (1) httpool (1) bi radi zaslužili (1) kultura oglaševanja (1) stopnja klikov toboads (1) število prikazov httpool (1) oglase (1) avtomatsko klikanje oglasov (1) toboads stopnja (1) toboads stopnja klikov (1) toboads število prikazov 0 (1) toboads oglasevanje forum (1) zasluzek na internetu s klikanjem (1) klikanje samo e-mail (1) kako zaslužiti prek interneta s klikanjem na (1) klikanje oglasov na lastnem spletnem mestu (1) toboads vs iprom (1) piramidno oglaševanje (1) httpool in toboads (1) kako zasluziti denar preko interneta (1) klikanje httpool (1) klikanje iprom (1) zaslužiti z klikanjem oglasov (1) toboads kako prikazati alternative oglase (1) strani za klikat (1) do denarja s klikanjem forum (1) zaslužek 10 EUR za klik reklame (1) kako zaslužiti na internetu s klikanjem (1) zasluži denar z klikanjem (1) kako zaslužiti s klikanjem na oglas (1) s klikanjem zasluži (1) klikanje izkušnje (1) klikanje oglasov forum (1) zaslužek na internetu legalno ali ne (1) zaslužek na internetu v slovenščini (1) ZASLUŽEK Z KLIKANJEM NA REKLAME (1) delo preko interneta s klikanjem reklam (1) avtomatsko zasluži denar na internetu (1) zaslužki z klikanjem oglasov (1) zasluži s klikanjem na internetu (1) ZASLUŽEK S KLIKANJEM OGLASOV (1) najboljši zaslužek z klikanjem (1) delo na domu klikanje, ocenjevanje (1) kako do denarja s klikanjem reklam (1) avtomatsko klikanje internetnih strani (1) avtomatske postelje (1) kot klikanje po internetnih straneh (1) klikanje oglasov v slovenščini (1) zasluek s klikanjem (1) do denarja s klikanjem (1) google strani za klikanje mail (1) ZASLUŽI Z KLIKANJEM (1) httpool klikanje (1) zasluži klikanje oglasov (1) zasluzek z klikanjem (1) avtomacko klikanje na spletnih straneh (1) stopnja klikov na oglase (1) koliko se zasluži z httpool oglasi (1) klikanje na email naslovi (1) delo doma klikanje (1) zasluži z klikanjem oglasov (1) dobi denar s klikanjem (1) prikaz kam postavitev posteljo (1) zaslužit denar s klikanjem (1) avtomatsko klikanje na določeno mesto strani (1) povečan zaslužek z uporabo interneta (1) kako s klikanjem po internetu do denarja (1) adsense klikanje (1) z klikanjem do zaslužka (1) zasluži z klikanjem reklam (1) central iprom zaslužek cenik (1) kako zaslužiti s trdim delom (1) a je kdo kdaj kaj zaslužil z klikanjem oglasov (1) zaslužek denarja v slovenščini (1) klikanje ad googlovih oglasov (1) ali je klikanje oglasov preko spleta legalno? (1) httpool se ne prikažejo (1) httpool spletnimojster (1) samodejno klikanje v iskalnikih (1) samodejno klikanje reklam (1) zaslužek s klikanjem reklam (1) httpool izkušnje (1) zaslužek klikanje (1) zaslužek s klikanjem reklam mnenje (1) zaslužek mojforum (1) veliko prikazov in malo klikov (1) delati na httpoolu (1) cena centraliprom klik (1) kdaj te adsense izključi (1) denar samo z klikanjem (1) forum iprom oglasi (1) zasluži takoj z klikanjem (1) reklame za klikanje preko interneta (1) Tadej Sopca (1) internetni zaslužek s klikanjem (1) v slovenščini klikanje reklam (1) samo klikanje oglasov (1)


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 229 Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 230 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 136 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 138 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 187 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 198 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 341