Konkurenčne strani in AdSense

avtor ruph
V adsense centru lahko vpišemo url naslove strani za katere nočemo prikazovati oglasov. Ta filter se imenuje "Competitive Ad Filter", nahaja pa se pod zavihkom "AdSense Setup". Za začetek bi podal nekaj teorije. Moje strani imajo obiskovalce v večji meri zaradi optimizacije, ki sem jo in jo še zmeraj izvajam. Lahko pa bi si izbral drugačno strategijo. Lahko bi obiskovalci prišli na moje strani samo preko adwords sistema. To sicer stane. Je pa možno kakšen $1 zaslužiti, če te obiskovalec stane manj kot je vreden njegov klik na oglas. Recimo, da se plačuje za oglaševanje po $0.05/klik, klik na oglas na naši strani pa je v povprečju vreden $1.0. To pomeni, da če imamo 20% CTR (2 od 10 klikneta na oglas), lahko pri 100 obiskovalcih zaslužimo $15. Pri tej strategiji je zelo pomembno, da imamo zelo dober program za vodenje statistike obiskovalcev in da imamo čimvišji CTR. Iz zadnjega dejstva obstajajo spletne strani, ki so prenapolnjena z adsense ali kakšnimi drugimi oglasi. Te strani se načeloma imenujejo MFA (made for adsense), kar bi po naše pomenilo "narejeno za adsense". Obiskovalec, ki pride na tako stran lahko ali klikne na oglas ali pa zapre okno brskalnika. Z zavedanjem, da morajo lastniki takih strani kupovati oglase čim ceneje in jih prodajati čim dražje, je smiselno, da ne prikazujemo njihovih oglasov na naši strani. Torej se take strani uvrsti med konkurenčne. V našem interesu je, da se na naši spletni strani prikazujejo kar se da najdražji oglase in tako lahko naredimo dodaten prostor za le te. Potrebuje še pripomoček za pregledovanja oglasov. Za internet explorer je to adsense preview tool, ki je direktno s googla. Za Firefox pa se da namestiti dodatek, ki se imenuje Adsense Preview. Oba pripomčka sem tudi dodal med svoje spletne pripomočke in orodja. Tukaj je bolje pogoltniti slino in uporabiti internet explorer. Dodatek za firefox sicer lahko prikazuje oglase, vendar se v internet explorerju da izbrati še državo kateri so prikazani oglasi namenjeni. Kljub temu, da je v medijih google bolj naklonjen firefox brskalniku je to ravno nasprotno pri različnh pripomočkih in orodjih, ki nosijo njihov logo. V praksi se torej postavimo se na našo stran in zaženemo pripomoček. Prikažejo se oglasi, katere vse poklikamo. Ni potrebna skrb za te klike, ker pripomočka delujeta kot tesno okolje. Google ne šteje ogledov in klikov v svoje statistike. Načeloma vsaka stran, ki nima neke direktne prodaje lahko paše v konkurenčni filter. Izbira je vsekakor od vsakega posameznika, jaz izbiram samo tiste najbolj očitne. Vsekakor je pa smiselno stestirati kaj in kako je boljše. Nekateri pa so si tako povečali zaslužek za 30%. Če slučajno oglašujete različne strani na kateri imate adsense oglase, ne pozabite dodati svojih strani v konkurenčni filter. Čisto lahko se zgodi, da se bo znašel vaš oglas na vaši strani.
Komentiranje onemogočeno.

Iskane ključne besede za dotično objavo: adsense (10) strani (5) zaslužiti z adsense (3) kako zaslužiti z adsense (3) konkurenčne strani in adsense@rufbetten (2) adsense kako do dražjih klikov (1) msn za firefox (1) adsense in CTR (1) hočem prikazovati oglase (1) adsense klik (1) kako zaslužiti z oglasi na spletni starni (1) AdSense kako dodati (1) optimizacija spletne starni (1) je zaslužil adsense (1) adsense tool (1) AdSense (1) made for adsense (1) GOOGLE ADSENSE kako dodati (1) adsense začetek (1) adsense kako dodati stran (1) bolje od google adsence (1) adsense konkurenca (1) konkurenčna-stran (1) google adsence (1) namestitev adsense oglasov (1)


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 229 Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 230 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 136 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 138 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 187 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 198 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 341