Nekaj nasvetov kaj in kam z domenami...

avtor ruph
Veliko Slovencev si je kupilo veliko preveč domen ob odprtju .si prostora, sedaj pa niti ne vedo točno kaj bi z njimi. Ponavadi so parkirane na neko spletno stran s katero nimajo prave povezave. Tiste, ki pa so nekako povezane z vsebino spletne strani pa se z veseljem še dodatno vpiše v slovenske imenike in iskalnike. Pogosto vprašanje je ... Zakaj mi najdi.si med zadetki prikazuje samo eno domeno? Gre za identično vsebino na vseh domenah in iskalniki ne bodo prikazovali 100(sto) enakih rezultatov, v bistvu nočejo niti 2(dva). Pri enaki vsebini bo izbrana samo ena domena in to tista, ki ima največ referenčnih povezav. Problem s podvojeno vsebino je tudi, da se zna zgoditi, da spletni iskalniki kaznujejo to početje. Ljudje hočejo zmanipulirati iskalnike in zasesti ves prostor med zadetki s identično (svojo, lastno) vsebino. Ena od t.i. črnih (black hat) tehnik je, da neprevidnemu lastniku (konkurentu) povežeš njegovo parkirano domeno. Iskalnik tako najde duplikat strani, originalna stran pa zdrsne med zadetki. Če imate parkiranih več domen na svoji spletni strani se prepričajte, da se vse skozi 301 preusmeritev vežejo na glavno. Pod glavno mislim tisto domeno, ki najboljše predstavlja spletno stran. Kdaj se izplača imeti več parkiranih domen? Zaradi možnosti napak. Če ste lastnik mojadomena.com in imate na tej domeni nekakšeno spletno mesto (portal) je nakup mojadomena.si smiselen. To zato, ker če bi se slučajno kakšen uporabnik zmotil pri vpisovanju naslova še vedno pride na pravo stran. To lahko v nasprotnem primeru naredi vaša konkurenca in vam tako "ukrade" obiskovalce. V drugih primerih je parkiranje domen praktično neuporabno. Domena potrebuje svojo lastno spletno stran. Če ste lastnik nekaj dobrih imena in domeno nameravate prodati je pametno, da ji nastavite svojo miniaturno spletno stran. Na to stran napišite, da je dotična domena naprodaj, zraven pa pripišite nekaj kontaktnih podatkov. Na tako stran je seveda možno parkirati več domen.
Komentiranje onemogočeno.

Iskane ključne besede za dotično objavo: parkirana domena (14) veliko (9) domena naprodaj (8) prodaja domene (3) kaj je to domena (3) zaslužek z domenami (3) objava domene (2) kaj je parkirana domena (2) Število parkiranih domen (2) domene naprodaj (2) objava domene v najdi.si (1) kaj je "parkirana domena" (1) parkirana domena kaj je (1) parkirana domena kaj je to (1) "kaj je parkirana domena" (1) kaj rabiš za svojo spletno stran (1) "parkirana domena" (1) ka je domena (1) prodaja .si domene (1) parkirane domene (1) kam z domenami (1) preprodaja .si domen (1) "parkiranje domen" +kaj je to (1) kaj je parkiranje domene (1) domena, naprodaj (1) slovenske domene naprodaj (1) "preprodaja" "si domen" (1) domena kaj je to (1) naprodaj domene (1) PRODAJ DOMENO (1)


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 229 Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 230 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 136 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 138 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 187 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 198 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 341