Podatki o ključnih besednih zvezah...

avtor ruph
... sedaj direktno od Googla, in za tole igračo ni več potrebno odprtje adWords računa. Nekaj je tudi dodanih možnosti, več na adWords blogu. Ne zdi se mi ravno zelo zelo spremenjeno, ima nekaj dodatkov, pa zgleda da je na voljo širni javnosti. Malo mi je šlo na živce iskanje niš znotraj adWords (vsakič vpis, pa klik klik, huh ...). Orodje je odlično za iskanje kakšne nove niše. Ponuja približen pregled po iskanjih, po konkurenci oglasov in kar je najpomembnejše po vrednostih oglasov. Recimo za primer poglejmo kaj dragega, recimo delnice. Recimo stock trading. V glavno vnosno polje vpišemo stock trading. Nad tem vnosnim poljem je napisano "English, United States". V primeru, da raziskujete slovenske besede je potrebno tole spremeniti. Klikne se na edit, ki se nahaja zraven, in nato izbere slovenski jezik in po želji še Slovenijo. Za akcijo se pritisne na gumb "Get More Keywords". Orodje bo nato nekaj časa premlevalo in nato izpisalo 104 različne variante. Tole je v redu za raziskovanje. Sem pa tja me kdo vpraša "Pa od kje ti ideje za bison steak?". E, takole nekako. Vpisuješ, bereš... Naslednji korak bi bil preiskovanje popularnosti določene besedne zveze. Desno od glavnega vnosnega polja se nahaja izbira pregleda. Izberemo "Keyword Popularity". V rezultatih se pojavijo različno zeleno pobarvani pravokotniki, ki nam povejo koliko je kater pojem iskan napram drugemo. Tole je bolj za občutek, ampak vseeno. Če se klikne na "Search Volume", potem lahko hitro vidimo, da je najbolj iskan pojem stock trading. Se pravi naš. "Advertiser Competition" pove nekaj o konkurenci in če je vse zeleno je slabo. Pa poglejmo še kolikšna je vrednost. Izberemo "Cost and ad position estimates". Jaz tele cene računam v dolarjih, zato levo izberem USD in v okence zraven vpišem recimo 100 (kar je tudi največ). Sedaj pa poglejmo rezultate (hmm.. v ff, kot da dela drugače kot v ie... najbolj čudno dela pa v operi, kjer sploh ne dela..). Klik na stock trading je v povprečju vreden $8.75. Kar niti ni slabo. Je pa tole zelo konkurenčno področje. Najdražja besedna zveza je selling time shares, ki je vredna $31.20. Nice.
Komentiranje onemogočeno.

Iskane ključne besede za dotično objavo: besedne zveze (37) besedna zveza (30) kaj je besedna zveza (17) besedno polje (17) kaj so besedne zveze (7) primeri besednih zvez (5) adwords (4) besedna zveza primer (4) google.si (4) besedne zveze primeri (3) primer besedne zveze (3) kaj je besedno polje (2) "besedno polje" (2) besedne zveze primer (2) "kaj je besedna zveza" (1) nova besedna zveza (1) besedna zveza je (1) besedna zveza -prst (1) besednimi zvezami (1) podatki o operi (1) kaj je besedna zveza? (1) "besedne zveze",primeri (1) vse o operi slo (1) besedna zveza kaj je (1) primere besednih zvez (1) besedna polja - informatika (1) besedna zveza (1) besedno polje (1) besedne zveze (1) opera (1) kaj so-besedne zveze (1) besedne zveze (1) najdražje besedne zveze (1) podatki o operi (1) besedna zveza (1) slovenski advertiser (1) iskanje besednih zvez na googlu (1) kaj je besedno polje (1) KAJ JE" BESEDNA ZVEZA" (1) besedna zveza v slovenščini (1) primer besedna zveza (1) seznam besedna zveze (1) besedne zveze v slovenščini (1) primera besedna (1) seznam besednih zvez (1) primer besednih zvez (1) besedne zveze moje najdražje (1)


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 229 Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 230 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 136 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 138 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 187 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 198 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 341