Google = Linux, Microsoft = Windows

avtor ruph
Micro$oft, najbolj prodajani OS, najbolj bogat človečnjak, barviti uporabniški vmesniki, korporacija z $ v očeh... Google, vse brezplačno, internet, nova tehnologija, new-agerji, okorni vmesniki, poudarek na tehnologiji, koorporacija z vonjem po razvoju.. Čeprav google nima svojega OS je google usmerjen precej brezlačno. In ko opazujem po blogih in forumih, je google pravi dom za prave geek-e, nerd-e, za tiste, ki imajo poseben računalniški smisel za humur in so 24/7 priklopljeni na slashdot/digg. Bilo je tudi nekaj špekulacij o googlovi distribuciji linuxa po imenu goobuntu, a koliko je res na tem bo pokazal samo čas. No in vendar. Tale writely. O tem writley-u je bilo napisano veliko. Na kratko: google je kupil writley. Writely je neke vrste spletni MSWord, OOWriter. Verjetno je za neko profesionalno delo, za tistih 10% popolnoma neuporaben, za manjše pisanje pa verjetno več kot primeren. Ne vem točno, sem se pa prijavil med čakajoče in pričakujem povabilo. Sklepam pa iz OOWriter vs. MSWord. OO je super in brezplačen, ko pa začneš zgubljati živce, potem se pač vrneš na MS. Pa ne da bi bil MS v celoti odličen, daleč od tega, je pa za 10% bolj primeren za delo kot OO... pa dovolj o tem.. Writley izgleda takole Writely in še točno določena podrobnost pobližje... Writely URL In sedaj če ste pozorni na url vrstico v sliki... ASPX.. m? hmph? Tole je narejeno v .NET in dot net je nekaj kar se pričakuje na windowsih. .Net je Microsoftova tehnologija. Lahko sklepamo, da tegale lepotca ne bomo nikoli videli kot del gmaila. Ali pa mogoče mogoče? Tole je namreč precej čudno, glede na to da naj bi google sestavljal lastno spletno pisarno. Res vidim določen smisel v povezovanju aplikacij znotraj takega produkta. Znano pa je tudi, da mešanje različnih tehnologij lahko povzroči kakšno težavico ali dve. Bomo videli... Tale nakup bi lahko veliko prej pričakovali od Microsofta. Verjetno bi jim več kot prav prišlo glede na njihovo sedanjo "live" usmeritev. Gre za praktično izdelan "live word", povrhu vsega je pa še .NET. Če smo čisto dosledni, je res da del googla že sedaj deluje na microsoftovi tehnologiji pri spletni storitvi orkut. Res pa je tudi, da je orkut čisto ločena storitev. Od writley bi se dalo pričakovati več. Izgleda kot da ni vse v odprtokodnih tehnologijah. In pa, da prav tako, kot je bilo slišati da microsoft uporablja linux/unix požarne zidove, domuje pri googlu nekaj namenskih windows strežnikov.

Komentarji:

  1. domn Says:
    mogoče je gugl kupu writely zato, da ga ms ne more? in da ga potem posnema pri izdelavi svojga editorja
  2. ruph Says:
    čisto možno..
  3. ml Says:
    Mogoče pa je en šaljivc naredu permalinke v stilu ".aspx=?", samo zato da mal razjezi microsoftove IP pravnike 8) Sicr pa kolkr vem obstaja .net runtime za linux, ki je zastonj (mono), ampak kot si reku.. mešat tehnologije -> no good!
Komentiranje onemogočeno.

Iskane ključne besede za dotično objavo: windows gay (19) google linux (13) primerjava windows linux (11) primerjava linux windows (8) google.si (8) LINUX ali windows (7) linux vs windows (6) linux windows primerjava (6) primerjava linux in windows (5) linux windows (5) Linux v primerjavi z windows (5) moje gre (4) linux (4) dotnet tehnologija (3) windows in linux (3) microsoft dot net (2) orkut (2) dot net (2) windows linux (2) orkutmail (2) primerjava windows vs linux (2) lynux (2) link:http://www.interactive-multimedia-systems.net/ -site:interactive-multimedia-systems.net (1) writley (1) Na kratko o Windows (1) moje google (1) windows moji vecer (1) dot net tehnologija (1) www orkut com\ (1) google microsoft windows (1) microsoft uporablja linux (1) google linix (1) primerjava windows-linux (1) primerjava linux in windows (1) microsoft dot (1) OOwriter (1) primerjava linux distribucije (1) dot.net (1) windows primerjava linux (1) "linux" "windows" (1) windows vs linux -forum (1) windows linux primerjava (1) linux microsoft (1) primerjava linux (1) orkut mail (1) MICROSOFT GOOGLE (1) microsoft dotnet (1) windows & linux (1) google/linix (1) linux in windows primerjave (1) primerjava med linux in windows (1) LINUX VERSUS WINDOWS (1) dot net under linux (1) linux vs microsoft (1) linux tehnologija (1) primerjava človečnjakov (1) primerjava linux in windows strežnikov (1) MS Word OOWriter (1) google (1) microsoft vs linux (1) primerjava winows-linux (1) dot net 3.0 (1) lynux windows (1) primerjava + linux + windows (1) google primerjava (1) primerjava linux windows gay (1) primerjava win linux (1) google lynux (1) "primerjava linux windows" (1) google vs microsoft (1) primerjava Windows in Linux (1) windows 7 ali linux (1) linux primerjava z windows (1) primerjava linuxa in windowsa (1) linux v primerjavi z windowsi (1) kaj je dotnet (1) primerjava windows - linux (1) linux in microsoft (1) Primerjave Linux - forum (1) primerjava med windows in linux (1) primerjava med linuxom in windowsi (1) forum linux ali microsoft Windows (1) kaj je dot.net (1)


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 229 Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 230 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 136 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 138 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 187 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 198 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 341