Google povečuje prednost

avtor ruph
Sodeč po statistiki na comShore je v novembru 2005 Google obdržal prednost med iskalniki v U.S.. Google je s 39.8% opravljenimi iskanji prvi, drugi je Yahoo! s 29.5% in bronasto odličje gre Microsoftovem MSN s 14.2%. Sledita na četrtem mestu Time Warner Network s 8.7% in petem Ask Jeeves s 6.5%. Uporabniki v U.S. so v novembru 2005 opravili 5.15 miljard iskanj, eno leto prej pa 2.05 miljard. Razlika med prvim in drugim je bila novembra 2004 2.6%, novembra 2005 je ta 10.3%. Malo drugačna pa je situacija pri iskanjih preko orodnih vrstic (toolbarov), tukaj vodi Yahoo! s 48.5% pred Googlom s 46.5%. Je pa tudi res, da je delež tako opravljenih iskanj samo 12%. Vse kaže da se povečuje število uporabnikov interneta in da je google močno zasidran na svojem tronu.. Verjetno je situacija podobna tudi drugje.. Google is everywhere ;)
Komentiranje onemogočeno.

Iskane ključne besede za dotično objavo: google orodna vrstica (15) google.si orodna vrstica (7) google (5) število uporabnikov google (1) google.com orodna vrstica (1) ask jeeves (1) google orodna (1) orodna vrstica google (1) google vrstica (1) google orodna vrstica 5.0 (1)


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 229 Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 230 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 136 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 138 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 187 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 198 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 341