III. del: Raziskava

avtor ruph
Raziskava poteka nekako takole:
  1. Iskanje primerne besedne zveze, glede na to kaj ljudje tipkajo v spletne iskalnike Primerno orodje za to je: Keyword Suggestion Večja številka je boljša, samo po vsej verjetnosti pomeni tudi več konkurence. Nekje 30 obiskov/dan bo zadovoljivo. Potrebno je tudi vedeti, da ti podatki niso od googla, kar po vsej verjetnosti pomeni tudi, da je v realnosti število iskanj večje (naj me nekdo popravi, če se motim). Primerjamo podatke od WordTracker in Overture. Pri overture je potrebno opomniti, da je vezan na overtureAd sistem in vedno kaže besedne zveze v edinini in v abecednem vrstnem redu. Besedno zvezo "printers buy" prikže kot "buy printer". NicheBot Mogoče še boljše orodje..
  2. Preverjanje števila zadetkov Google Suggest Ob vpisovanju besedne zveze, nam google pomaga z priporočanjem drugih. Zraven piše tudi število zadetkov. Manj je bolje.
  3. Preverjanje konkurence PageRank Search Iščemo našo frazo in opazujemo kakšen PageRank (zelen bar pod vsakim naslovom) imajo prvi zadetki. Če so visoki, 5 ali več, potem bo to huda konkurenca, če so majhni potem ok. Ob tem času je pametno pogledati kakšne naslove imajo zadetki. Bolje je, če so naslovi slabi - nimajo vsebovane iskane besedne zveze.
  4. Preverjanje količine in cene oglasov ViewBids Tukaj lahko preverimo koliko ljudi oglašuje (in koliko je vreden klik) na določeno frazo. Več kot je oglasov in dražji kot so, bolje je. Če ni oglasov potem zna biti to problem. Nameravam oglaševati z googleAds-i, kar pomeni da lahko iz teh oglasov samo približno ocenimo kaj se dogaja na googlu.
Tale postopek je potrebno ponavljati in najti čimveč zanimivih fraz in se potem odločiti. Postopek je podoben pri optimizaciji spletne strani, s to razliko, da se tam izbira frazo na temo spletne strani. Pa zadnja točka se lahko izpusti. Pri nas (Slovenija) je sicer malo težje, ker je naš najbolj obiskan iskalnik najdi.si, pri temu pa nimamo dostopa do kakršne koli statistike iskanih besednih zvez. Na voljo je samo statistika cca. 25 najbolj iskanih (tukaj), tako da je potrebno ugibanje. No, vseeno se da dobiti kakšno koristno informacijo v čez mejnih iskalnikih, pa v dobri statiski spletne strani...

En komentar:

  1. XII. Wild boar: Nova niša, Stara igra « rufbetten [moje postelje] Says:
    [...] Za novo leto sem si kupil par domen in ena izmed njih je wild-boars.info. Gre pa za identično zadevo kot pri bison steak, samo tema so sedaj divji prašiči. Bila je opravljena raziskava, več o tem v III. del: Raziskava, in izračunana težavnostna stopnja, več v VIII. Težavnostna stopnja. [...]
Komentiranje onemogočeno.

Iskane ključne besede za dotično objavo: raziskava (8) raziskava konkurence (3) prison break III (3) najbolj obiskani iskalniki (2) raziskava oglaševanje (2) kaj pomeni karma (2) google število obiskov/dan (1) adsense na klik (1) najbol obiskan del slovenije je (1) nadaljevanke prison break (1) raziskava spam (1) spam raziskava (1) preveri moj email naslov msn (1) NAJDI.SI PRISON BREAK (1) iskane del (1) raziskava o spletnih iskalnikih (1) ugibanje števila (1) raziskava o oglaševanju (1) najbol obiskane strani (1) raziskava o iskalnikih (1) raziskava + spletne strani (1) najbol iskane ključne besede (1) RAZISKAVA O OGLAŠEVANJU (1) raziskava o oglaševanju (1) najbol obiskane spletne strani v sloveniji (1) raziskava o spletnem oglaševanju (1)


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License.
Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 229 Deprecated: Function ereg_replace() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 230 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 236 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 136 Deprecated: Function split() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 138 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 187 Deprecated: Function ereg() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 198 Deprecated: Function eregi() is deprecated in /var/www/sopca.com/web/ruph/wp-content/plugins/bsuite.php on line 341